Bilimin amacı nedir ?, bilimin özelliklerini kısaca anlatıcağımız bu yazıda bilim nedir ? sorusuna yanıt bulacağız. Adım adım sorularımıza yanıt vereceğiz.
Bilim Nedir ?
Evrendeki olguların ve olayların bir kısmını ele alıp yöntem ve deney yolları kullanarak ve gerçeğe, gerçekliğe dayanarak bir takım yasalara ulaşan bilgi yolu, düzenli ve tutarlı bilgiye bilim adı verilir.
Bilimin Özellikleri Nelerdir ?
- Evrenseldir
- Nesneldir
- Kesindir, doğrulanabilir
- Bilgi birikimi ile ilerler
- Akıl ve mantık ilkelerini kullanır
- Uygulanabilir
- Tümevarım yönt. kullanır
- Değişebilme ve kendini yenileme özelliğine sahiptir.
- Tekrarlanabilir
Bilimin Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi
Bilim dediğimizde aklımız sürekli bilgisayar,telefon,arabalar ve de roketler gibi hayatımızı kolaylaştıran aletleri düşünür. Evet aslında doğru, fakat bu kadar büyük düşünmemize gerek yoktur. Mesela bir kaldıraç sistemi bir bilim olmak ile aynı zamanda aslında birer teknolojidir. Kısacası bilim dendiği zaman insanlar tarafından sürekli akıllarına elektrikli mekanizma düzenekleri gelir. Oysaki bilim ve teknoloji insan hayatını insanlara zor gelmeyecek şekilde kolaylaştırmasıdır. Biz bugün okulumuza,evimize ve işimize yürümeden arabalar ile gidiyorsak şunu bilinki bu bilimin katkısıdır. Hatta ünlü İngiliz düşünür Bacon ‘Bilgi Güç Kaynağıdır’ sözüyle yüzyıla damgasını vurmuştur.
Şuan günümüzdeki bilimle 1950 veya 1970 yıllarındaki teknoloji olağan gelişim üstüdür. Çünkü bilim hergeçen gün yenilenmekte ve halen gelişmektedir. 1950 yıllında kullanılan bilim ve teknoloji etkileşim halinde olup bu etkileşim günümüze kadar devam etmektedir. Elimizin altında bulunan bilgisayar çipleri her geçen gün güçlenirken, işlemciler ve anakartlar bilgisayarı hızlandırmakla kalmayıp günümüzde bile yapamadığımız bir çok işin üstesinden gelmektedir. Bunun sebepi insanoğlu var oluştan beri hayatımızdaki sorunları çözüme kavuşturmak istemiştir. Daha doğrusu insanlar meraklıdır diye biliriz. Çünkü insanlara dünya sıkıcı gelip, dünya dışında ne olduğunu merak etmişdir. Bunun sonucunda uzay ortaya çıkmıştır. Bunlarla kalmayıp uzaydaki gezegenleri keşfetmeye başlamışlardır. Uzaya çıkma hevesleri artmıştır. Uzaya uçarak çıkmayı düşünürken ortaya uçan araçlar, yani uçaklar icat etmişlerdir. Daha sonra hafif gazlı olan yakıtları bularak uzaya çıkma heveslerini dahada çok arttırmışlardır. Uzaya çıkma düşüncesiyle hareket eden insanların aklına bir soru takılmıştır. “Biz uzaya çıktığımızda insanlarla nasıl iletişime geçeceğiz” sorusunu, kendilerine sormuşlardır. Çözüm yolları aramışlardır. Fransızdevrimind
Bilimin Amacı Nedir ? Kısaca
Bilimin en temel amacı evreni araştırma ve gözlemleme yolu ile tahminler oluşturmaktır. Farklı araştırmalar yaparak bilinmeyen sıkıntılara çözüm bulmayı hedeflemiştir. İnsanların çevresindekileri anlamaları için bilim üzerine kurulu bir araştırma tarafınca çözümler görülür. Mantıksalkararlar sayesinde insanlar bilgi sahibi olur.
[…] gereken teknolojilerini geliştirmek olacaktır. Bilim ve teknoloji alanında yazılarımızdan bilimin amacı nedir yazımızı okuyun. Ayrıca gelin, en iyi 12 teknolojiye sahip olan ülkeyi […]